MENU WIGILIJNE

 

Przystawka
  • ryba po Grecku

Zupa

  • grzybowa z podgrzybków z grzankami

Drugie danie

filet z pstrąga zapiekany z migdałami w sosie balsamicznym

Deser

  • moczka
  • szarlotka na ciepło z sosem goździkowym
  • makówka
  • sernik z sosem wiśniowym
Przystawka
  • śledz w śmietanie z pieczywem

Zupa

  • barszcz z uszkomi

Drugie danie

  • karp świąteczny smażony
  •  ziemniaki
  • kapusta z grzybami

Deser

  • moczka
  • szarlotka na ciepło z sosem goździkowym
  • makówka
  • sernik z sosem wiśniowym
Przystawka
  • żurek rybny z grzankami

Zupa

  • filet z karpia zapiekany w sosie kurkowo - winnym

Drugie danie

  • ziemniaki pieczone
  • ryż gotowany
  • kapusta z grzybami
  • warzywa blanszowane

Deser:

  • moczka
  • szarlotka na ciepło z sosem goździkowym
  • makówka
  • sernik z sosem wiśniowym